Vad gör en pokerspelare framgångsrik? Hur blir man så bra på poker att man kan tjäna seriösa pengar på det? Kan man tjäna seriösa pengar på det? Svaret på den sista frågan är absolut ja!

Vi har många exempel på riktigt stora svenska pokerspelare, som Martin Jacobsson som nyligen blev bäst i världen på poker, eller Viktor ”Isildur1” Blom, som gjort ett riktigt namn för sig internationellt i pokervärlden.

Öva – och utnyttja bonusar

Hur blir man bra då? Ja, man börjar från början. Lär dig reglerna i de vanligaste nätpoker-spelen, som olika Hold’em varianter, Omaha och 7-card Stud till exempel. Registrera dig i ett bra, pålitligt nätcasino där du har valet att spela för både låtsas-pengar och riktiga pengar och helst ett som ger bra ingångsbonusar, så att du kan få något på köpet när du är redo att spela ”på riktigt”. Börja sedan med att spela med låtsaspengar, öva, observera, lär. Försök att hålla koll på vilka händer vinner, vilka dyker upp oftare än andra.

Läs om pokerstrategi på nätet eller i böcker medan du spelar gratis och öva, öva, öva.

När du har kommit till den nivån att du vinner mer än du förlora med dina låtsaschips så är det dags att börja spela med riktiga pengar. Leta sedan upp ett bra starterbjudande och gör din första insättning. Sen är det bara att spela och vinna! Använd det du lärt dig, spela med disciplin, tålamod och intelligens så kommer du att bli en vinnare. Övning ger färdighet och det säger sig själv att ju mer du spelar desto bättre blir du.

Man kan också använda sig av statistik, som det finns en guldgruva av på nätet, för att lära sig vilka händer och kombinationer är mest troliga vinnar-händer. Sen skadar det ju inte att också ha lite is i magen, men det kommer med erfarenheten.