Poker har blivit otroligt populärt under senaste åren och som med mycket annat så stiger också nivån på spelarna. Proffsspelare kan idag enkelt möta andra spelare online och det har gjort att många nu har poker som sin huvudsakliga inkomstkälla. Det slås hela tiden nya rekord och nya duktiga spelare kommer fram eftersom det har blivit enklare att hitta bra motstånd. Det finns dock några som har lämnat avtryck i pokern, här kan du läsa mer om några av dom.

Johnny Chan

Johnny Chan, eller The orient express som han också kallas är en av få äkta old school-spelarna som har lyckats anpassa sig till de stora omställningarna pokervärlden har fått se på grund av internets påverkan på spelet. Han är känt för att ha lyckats vinna WSOP två år i rad 87 och 88. Han har fått sitt smeknamn från sin spelstil som beskrivs som aggressiv. Förutom att vara en de bästa spelarna när det kommer till turneringar så är han även en otroligt bra cashgame-spelare. Han är även den med näst flest WSOP-armband, med 10 stycken i sin ägo.

Tom Dwan

Tom Dwan är en av de tidiga stora internetspelarna. Han gick in med 50 dollar och byggde sedan ett kapital på flera miljoner dollar, vilket han är känd för idag. Tom vill gärna bli sedd som den bästa och har därför startat en utmaning där vem som helst får chansen att spela mot honom online, eller i verkliga livet med insatser de själva kommer överens om. Två personer har hittills utmanat honom online, det slutade med en vinst på omkring 800 000 dollar för Tom.

Phil Ivey

Phil Ivey har kommit att bli ett historiskt namn i pokervärlden. Han har blivit omtalad som den bästa pokerspelaren i världen, både av motståndare och publik, vilket inte händer utan anledning. Bara under de senaste fem åren så har Phil dragit in mer än 20 000 000 dollar i prispengar genom sina stora insatser över nätet, förutom det så han Phil dragit ihop mer än 15 000 000 från en-mot-en-turneringar. Phil har också vunnit det största pokerspelet genom tiderna när han spelade mot en miljardär vid namn Andy Beal, vinsten låg denna gång på över 16 000 000 miljoner dollar.