Är du kanske nyfiken på poker? Med tanke på hur populärt det blivit så är det inte så konstigt. Poker kan vara lite klurigt när man är helt ny och det kan avskräcka många från att börja spela online. Vi tänkte tipsa lite om vad man som ny spelare kan göra för att skaffa sig lite erfarenhet!

Freerolls

Vill man få ett smakprov på hur en riktig pokerturnering fungerar så är freerolls det perfekta valet! Vad är då freerolls? I grund och botten så är det en turnering som är gratis att delta i men som ändå har riktiga vinster. Då kanske du undrar hur man får en plats i en freeroll? Det brukar i regel var så att casinon eller pokersajter erbjuder freerolls som en sorts bonus när en ny spelare registrerar sig. Vinsterna kan vara allt från stora och små summor till produkter. I vissa fall så kan man även vinna en inträdesbiljett till en freeroll med ännu bättre priser.

Ett tips är att du åtminstone skaffar dig grundläggande kunskaper så att du har en chans. Det kan du göra genom att spela poker mot en dator eller kanske spela någon form av gratispoker, det finns sajter där du kan spela poker utan vinster. Även om freerolls i regel är lite mer avslappnade än riktiga turneringar så kommer folk spela för att vinna, därför kan det vara bra om man har lite erfarenhet i bagaget innan man hoppar in!

Spela med måtta

Tänk på att spela ansvarsfullt! Spel ska alltid vara för nöjets skull, så spela aldrig för pengar du inte är beredd att tappa. Ett tips är att sätta en budget för ditt spelande och följa den, det är lättare att hålla spelandet på en lämplig nivå om man har en tydlig plan. Lycka till!