De flesta pokerspelare har vid något tillfälle spelat i en pokerturnering online, vare sig det har varit ett freeroll eller en som kostar pengar att spela i. Dessa turneringar kan vara mycket underhållande och man kan faktiskt hitta framgångar i dem med lite tur och med hjälp av ett par tips.

Online poker

Det första man måste ställa in sig på är att det kommer att ta flera timmar att spela färdigt turneringen, det är bra att komma in i rätt mentalitet innan man påbörjar en online turnering. För att bäst kunna spela i en turnering måste man tänka på vilka förbindelser man har dagen efter, vissa turneringar kan lätt sträcka sig in på småtimmarna.

Spelar man på rätt ställe kan man hitta bra information i klienten man använder om vilken tid andra turneringar började och slutade och hur många som spelade i dem. På så sätt kan man uppskatta med ganska bra träffsäkerhet vilka tider som gäller. Ju mindre insatsen, desto fler spelare och desto längre tid kommer det att ta.

Man ska vara förberedd på att stöta på många spelare i alla möjliga nivåer, det kommer naturligtvis att finnas fler amatörer och liknande är proffs om man spelar i en turnering som var gratis eller kostade relativt lite att spela i. Innan man börjar syna andra spelare till höger och vänster kan man helt klart tjäna på att observera dem i början och se hur de spelar, om de är frikostiga med sina marker, ofta försvarar sina blinds och andra tecken på vilken nivå de kan tänkas ligga på. Sådan information kommer vara ovärderlig att samla in i det senare skedet i turneringen.

Det är även viktigt att veta att man sällan kommer att ha samma framgångar med att bluffa i en online turnering som man annars skulle kunna ha vid en vanlig turnering. Många motståndare online ser bara till sina egna kort och kommer inte att märka att man försöker representera en specifik hand.

Men av samma anledning behöver man heller inte oroa sig för att man ger iväg sin spelstil genom att agera på samma sätt varje gång man får till exempel par i kungar på handen. När man spelar mot ett fåtal bra spelare måste man se till att balansera sitt spel mer eftersom de är troligtvis uppmärksamma på allt de kan använda emot en, men i ett större fält med mer oerfarna spelare är detta inget direkt bekymmer.