Poker är utan tvekan det mest populära kortspelet alla kategorier, givetvis mycket tack vare allt pokerspel på nätet. Men var kommer pokern ursprungligen ifrån? Det ska vi försöka bena ut och ta en närmare titt på nu.

3200496-cowboy-with-poker-face

Det är inte helt klart var pokern härstammar ifrån, men en del hävdar att spelet har sitt ursprung i ett persiskt kortspel från 1500-talet.

På 1820-talet uppstod det som vi idag känner som poker i den amerikanska staden Louisiana med influenser från europeiska kortspel som poque, pochspiel och brag. Till en början användes en lek med endast 20 kort där fyra spelare fick fem kort var, vilket dock ändrades ganska snabbt och man övergick till att spela med 52 kort.

Så småningom spred sig pokern också till andra delar av den amerikanska kontinenten, kanske framför allt till Kalifornien och San Francisco som under mitten av 1800-talet var pokerns och även andra typer av spels huvudstad.

Mot slutet av 1800-talet blev lagarna kring spel och dobbel hårdare, vilket gjorde att pokern tvingades gå under jorden. Inte förrän i Las Vegas på 1930-talet kunde man återigen spela inför öppen ridå.

Idag har nätpokern helt tagit över pokerspelandet och framför allt då spelformen Texas Hold’Em.